ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΠΟΛΕΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ[ΚΙΚΕΡΩΝ]

ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΠΟΛΕΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ[ΚΙΚΕΡΩΝ]
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΡΑΖ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥΣ..Αγαπώ το ισλάμ γιατί αγαπώ το αίμα τήν εκδίκηση.θα εφαρμόσω όλους τούς νόμους τής σαρία επάνω στούς-ΚΛΕΦΤΕΣ [ΜΑΣ].ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ιήσαν όμορφοι ώς Αδωνεις..Πήραν τεράστια δάνεια[δικαιολογόντας τα μέσω ψευδών ανυπαρκτων περιουσιών]..που τωρα τα πληρώνω εγω [που εχω υπαρκτή περιουσία].πολέμησα σά στρατιώτης γιά νά κλείσω τίς δικές τους΄τρύπες.Ομως αυτό οι κ.κ. ΟΥΡΣΟΥΛΑ,ΑΓΓΕΛΑ,ΚΑΙ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ δέν το κατάλαβαν.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΠΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ. ..Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ EΠΕΣΕ ΓΙΑΤΙ HTAN ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΟΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΣΩΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΖΕΣ,ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥΣ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ EΠΕΣΕ ΟΧΙ ΜΕ [ΜΙΑ ΣΑΜΑΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ] MΑ ME ELECTIONS..Ο ΔΕ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΙΣΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ..ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΣΠιΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΨΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΩΝΤΑΙ..Η ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΠΕΝδΥΣΑΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥΣ Η ΟΤΙ..ΟΣΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΣ ΠΩΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ κτλ............DEN ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ [[ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ]] ΜΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ [Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ] ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΟΛΥΧΡΩΝΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΩΝ..ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ [ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ]-[ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 9.000.000 ΕΥΡΩ ]-ΠΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΟΦΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ [ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΕΠΙ ΣΠΡΑΟΥ] ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΚΟΛΩΝΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ[πού έχουν καί δίκιο όσον αφορά τίς αυστηρότητες τής τρόικας]..Η ΑΜΕΡΙΚΗ,Η ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ.Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ..ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΑΝ ΣΑΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ..ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

WE ARE NOT NEGOTIATING WITH TERORISTS JUST WE FINANCE THEM

Posted: 23 Mar 2015 07:55 AM PDT

Click on image to enlarge.
Two more Turkish cartoonists facing prison for “insulting” President Recep Tayyip Erdoğan.
Artist: Ramses Morales Izquierdo (Cuba)
See more of this artist’s work on Cartoon Movement.
This piece was originally published on March 23, 2015.


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ   ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΘΑ   ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ  ΚΑΛΑ  ΤΟ  ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ   ΟΙ  ΚΑΛΤΑΙΣΜΕΝΟΙ  ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ  ΜΕΣΑ  ΣΕ   ΜΙΑ   ΕΥΡΩΠΗ  ΥΠΟΖΥΓΙΟ  ΠΟΥ  ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ  ΥΠΑΡΞΕΙΣ   ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑ  


ΑΝ  ΗΜΟΥΝ  ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ   ΔΩΝ  ΚΙΧΩΤΗΣ  ΣΑΝ  ΤΟΝ  ΛΕΒΕΝΤΗ..ΔΕ  ΘΑ  ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΟΥΝ  ΣΤΟ  ΝΑ   ΑΣΚΩ  ΜΙΑ ΕΝΔΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  ΚΡΙΤΙΚΗ  ΣΤΙΣ   ΠΑΛΙΕΣ  ΚΛΕΨΙΕΣ  ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΛΑΛΙΩΤΗ,ΣΗΜΙΤΗ,ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ,ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ  ΚΤΛ  [ΣΕ  ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ   ΑΙΘΟΥΣΑ..ΚΑΙ  ΕΡΗΜΗΝ  ΤΗΣ  ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗΣ  &  ΑΝΑΛΑΤΗΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗΣ  ΤΩΝ  ΤΥΠΩΝ  ΑΥΤΟ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ  ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ]-ΜΑ  ΑΠΛΑ   ΘΑ  ΓΕΜΙΖΑ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ  ΜΕΓΑΛΕΣ  ΠΟΛΕΙΣ   ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ   ΜΕ  ΑΦΙΣΕΣ   ΠΟΥ  ΘΑ  ΓΡΑΦΟΥΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΔΡΑΣΗ  ΑΥΤΩΝ  ΟΛΩΝ..ΚΑΙ   ΣΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΤΡΑΓΚΑΣ  ΘΑ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑ   ΜΕ  ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ   ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΕΧΩ  ΤΗΝ  ΤΥΧΗ  ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΟΒΣΚΑΓΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΣΩΚΡΑΤΗ  ΓΚΙΟΛΑ....ΤΗΝ  ΔΕ  ΚΟΜΑΤΙΚΗ  ΜΟΥ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΘΑ  ΤΗΝΕ  ΜΟΙΡΑΖΑ  ΣΤΟΥΣ  ΠΤΩΧΟΥΣΑ 

ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΚΙ. . ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΑΙΧΘΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΓΑΛΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΜΑΙ. .ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ [ΣΤΟ ΛΑΟ] ΧΡΗΣΗΜΕΥΑΝ....Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ & ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου, μετά τη δολοφονική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, στο Παρίσι. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου, μετά τη δολοφονική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, στο Παρίσι. Χρήστος Παπανίκος / The Books' Journal
 Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να γίνει ένα ακόμα εργαλείο για την άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, ούτε και ένα ακόμα στίγμα για τους μουσουλμάνους που υφίστανται άδικα τις συνέπειες της ισλαμοφοβίας.
"Τι να απαντήσει κανείς σε έναν άνθρωπο που σας λέει ότι προτιμά να πειθαρχεί στον Θεό από τους ανθρώπους, και ο οποίος, ως εκ τούτου, είναι βέβαιος ότι θα αξίζει τον ουρανό, σκοτώνοντας σας; " (Βολταίρος, Φιλοσοφικό Λεξικό, 1764).
To δυνατότερο όπλο ενάντια στη βία και στο φανατισμό, είναι ο αιχμηρός λόγος, η σάτιρα, η πνευματική πρόκληση. Η επίθεση ενάντια στο Charlie Hebdo δεν είναι μόνο επίθεση ενάντια στην ελευθερία του Τύπου. Είναι χτύπημα στη δημοκρατική κουλτούρα, στην ανοιχτή κοινωνία, στις φιλελεύθερες αξίες.
Οι πρωτόγνωρες σκηνές βαρβαρότητας και η επίκληση « Allahou Akbar» δεν αφήνουν πολλά ερωτήματα για την ταυτότητα των τρομοκρατών. Το χτύπημα συνδέεται κατά τα φαινόμενα με τη ριζοσπαστικοποίηση ενός κινήματος φανατικών ισλαμιστών που έχει απωλέσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς και σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Η γαλλική πολιτική τάξη μαζί με τις μουσουλμανικές κοινότητες πρέπει να δράσουν προκειμένου να απομονώσουν εξτρεμιστές και μισαλλόδοξους. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να γίνει ένα ακόμα εργαλείο για την άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, ούτε και ένα ακόμα στίγμα για τους μουσουλμάνους που υφίστανται άδικα τις συνέπειες της ισλαμοφοβίας.Νεκροί ο αρχισυντάκτης και ο σκιτσογράφος της Charlie Hebdo

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν συγκεκριμένους εργαζόμενους της εφημερίδας στο στόχαστρό τους


Από την χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του Γαλλικού Τύπου επίθεση, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από τα πυρά των ένοπλων κουκουλοφόρων, έπεσαν νεκροί, σύμφωνα με γαλλικά μέσα, και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier, γνωστός και ως Charb, καθώς και ο σκιτσογράφος γνωστός ως Cabu.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τρεις ακόμα σκιτσογράφοι έχουν πέσει νεκροί από την επίθεση.

Η Le Figaro αναφέρει ότι τα γραφεία και ο σκιτσογράφος Cabu, βρίσκονταν εδώ και καιρό υπό αστυνομική προστασία και ότι η εφημερίδα λάμβανε απειλητικά μηνύματα μέσω email και τηλεφώνου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλοι είχαν συγκεκριμένα άτομα στο στόχαστρο από το προσωπικό του περιοδικού, γεγονός που εξηγεί ότι  η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια.

O Stéphane Charbonnier







  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΘΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
http://oxidiokseis.blogspot.gr/
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Βασίλης Παπαδόπουλος 6946738344
Θεοδόσης Τεμζελίδης: 6945954700 (vod)
Αποστόλης Ντακούλας: 6977244740 (cosmote)
Αλέξανδρος Δαμιανάκος: 6957025139 (what's up)

αυτός που ποτέ την εξουσία δε φοβήθη...

Πέθανε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ένας αναρχικός που αναζητούσε την υπέρβαση

από ormithiella Παρουσιάζει ο Παύλος

….Άνθρωπος με ευρεία μόρφωση, απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη, του Φυσικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Σταυράκου, ήδη από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης δραστηριοποιήθηκε στο αναρχικό κίνημα της εποχής.

mixalis-protopsaltis

….

Από μικρός σε κινήματα αμφισβήτησης, κινήματα αντιεξουσιαστικά, αναρχικά, «βάνδαλο αριστοκράτη» τον αποκαλούσαν οι δικοί του. Εξέδωσε σπάνια βιβλία. Πέθανε ξαφνικά (20-5-14) μετά από απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια, σε ηλικία 56 ετών, ο εκδότης Μιχάλης Πρωτοψάλτης, αφήνοντας μεγάλο κενό στον εκδοτικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.
Το 1975 σύχναζε στο πρώτο αναρχικό βιβλιοπωλείο του Τέου Ρόμβου «Οκτάπους», όπου μαζεύονταν λογής περιθωριακοί, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και άλλοι που ψάχνονταν σε σουρεαλιστικά-ντανταϊστικά κείμενα, διάβαζαν μπιτ λογοτεχνία, γνώριζαν τους Γάλλους καταστασιακούς, τους Provos της Ολλανδίας, εξέταζαν τον Μάη του ’68 και ανέλυαν, με βάση τα κείμενα των αναρχικών συγγραφέων, την ελληνική πραγματικότητα και τα κινήματα της πρωτοπορίας – ειρηνικά και ένοπλα.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 επηρεάζεται από τον κοινωνικό αναρχισμό και την πολιτική οικολογία του Καναδού ελευθεριακού διανοητή Μάρεϊ Μπούκτσιν και εκδίδει το περιοδικό «Ανθη του Κακού» αλλά εκείνο που έκανε αίσθηση πολύ πριν ήταν το περιοδικό «Ο Κόκκορας που λαλεί στο σκοτάδι».
Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας ιδρύει με άλλους τους «Οικολόγους Εναλλακτικούς» και κατέρχεται υποψήφιος για το ευρωπαϊκό και το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το 1978-79, ως αυτόνομος, συμμετέχει στις φοιτητικές καταλήψεις.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
Γνωριστήκαμε εκεί γύρω στο ’78 στο γραφειόσπιτο ενός αναρχικού, του Λεωνίδα Χρηστάκη, που εξέδιδε το εντυπωσιακό για την εποχή «Ιδεοδρόμιο».
Σταματήσαμε να βλεπόμαστε και ξαναβρεθήκαμε όταν εξέδωσε το βιβλίο Yerebatan του Γιάννη Μπουκετσίδη. Το παρουσιάσαμε με τον Περικλή Κοροβέση από τις εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος που ίδρυσε τότε (1998) και έκτοτε βρισκόμασταν στα Εξάρχεια και σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, που δεν εξέδιδαν κατεστημένοι εκδοτικοί οίκοι: για τον Σπέρα, τον Ασιμο, τον Δαρβέρη, την Κ. Γώγου, την Ούλρικε Μάινχοφ.
Πάθος του ήταν ο Μάρεϊ Μπούκτσιν και μετά από χρόνια κατάφερε να εκδώσει το μνημειώδες έργο του «Οι Ισπανοί αναρχικοί». Οπως μνημειώδεις ήταν και οι τσακωμοί μας για την «υπόσταση» των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, τα οποία φοβόταν ότι υπέκρυπταν έναν λανθάνοντα (ή και φανερό) εθνικισμό.
Τα τελευταία χρόνια ταλανιζόταν από τη σχέση Δημοκρατίας-Αναρχίας· άλλοτε υπερτερούσε η μια, άλλοτε η άλλη.

Πριν από λίγους μήνες μού πρότεινε να κατέλθουμε στις ευρωεκλογές αφού «ιδρύσουμε» το κόμμα «Αναρχικοί της Ευρώπης»! Το είχε καημό· θεωρούσε ότι θα το αγκάλιαζαν πολλοί από τους ανέσπερους αναρχικούς και λογής ελευθεριακοί.

Επέμενε ότι η ομοσπονδιακή Ευρώπη ήταν αναρχικό όραμα (Προυντόν) και δεν ήθελε να το χαρίσει στους Ευρωπαίους ηγέτες και στους τεχνοκράτες των «ισχυρών» κρατών.

Γλεντζές ολκής· άλλοτε επιθετικός στην κουβέντα κι άλλοτε γλυκύτατος, πάντα παρών στις μικρές εξεγέρσεις και στα εναλλακτικά, αναρχικά στέκια.
«Πώς θα συνδυάσουμε τις έννοιες «κόμμα» και «αναρχία»» τον ρωτούσα. Γελούσε. «Εχει έρθει κι αυτή η ώρα» απαντούσε αμέσως μετά με σοβαρότητα.
Δύο παιδιά, την Εύα και τον Ορφέα, είχε με τις κατά καιρούς συντρόφους του.

Θα λείψουν από την αναρχική γραμματεία τα βιβλία που ήθελε να εκδώσει. Θα λείψει και σε πολλούς από όσους παραμένουμε εν ζωή.

Γιώργος Σταματόπουλος


Σχόλιο Παύλου

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης θεωρούσε αδιέξοδη την κατάσταση στους “υπαρκτούς αναρχικούς χώρους” και υποστήριζε την εμπλοκή των δρώντων αναρχικών με τους θεσμούς της δημοκρατίας, όχι για την αποδοχή της αλλά για μια μεγάλη μεταλλαγή της και επίσης για την υποκίνηση μιας μεγάλης γενικότερης κοινωνικής αλλαγής.
Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η εμπλοκή τελικά θα συμβεί και θα την αγκαλιάσει μεγάλο μέρος αυτών που τοποθετούν τον εαυτό τους στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.
Και από αυτήν ακόμη την άποψη η απώλεια του Μιχάλη Πρωτοψάλτη είναι οδυνηρή και δυσαναπλήρωτη

 ΣΑ  ΝΑ  ΒΛΕΠΩ  ΟΧΙ  ΤΟΝ  ΑΔΕΛΦΟ  ΜΟΥ  ΜΑ ΚΑΤΙ  ΠΙΟ ΠΟΛΥ...ΤΟΝ  ΙΔΙΟ  ΜΟΥ  ΤΟΝ  ΕΑΥΤΟ.....






Πέθανε ο άστεγος αναρχικός ποιητής Κορνήλιος Λουλούδης
​​
Ο Κορνήλιος Λουλούδης το 1978
Χτες 16 Αυγούστου 2014 στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών ο παλιός μου φίλος και συγκρατούμενος κατά την περίοδο 1978-1981, που βρισκόμουνα στην φυλακή για πολιτικούς λόγους, Κορνήλιος Λουλούδης. Το έμαθα από την αστυνομία, η οποία βρήκε πάνω του το τηλέφωνό μου. Η αστυνομία έψαχνε για συγγενείς για να αναλάβουν την κηδεία. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένας.
Ο Κορνήλιος Λουλούδης τα τελευταία πέντε χρόνια, τουλάχιστον, ήτανε άστεγος και έμενε σε κάποιο ερείπιο στα Εξάρχεια. Δεν είχε στον ήλιο μοίρα και έτρωγε από τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων ή από τα περισσεύματα που του έδινε μια καλή γυναίκα από ένα εστιατόριο των Εξαρχείων. Ποιος ήταν ο Λουλούδης και γιατί γράφω γι αυτόν;
Ο Κορνήλιος Λουλούδης ήταν ένας από τους ποινικούς κρατούμενους που μέσα στη φυλακή γνωρίστηκαν με αναρχικούς της δεκαετίας του 1970, όπως και ο σκοτωμένος από την αστυνομία το 1987 Μιχάλης Πρέκας, ο οποίος ήταν φίλος του Λουλούδη και μέσα στην φυλακή συνεργαζόντουσαν στο φτιάξιμο εργόχειρων για να βρίσκουν λεφτά για τα τσιγάρα τους και τα είδη πρώτης ανάγκης. Εγώ τον γνώρισα από έναν άλλο συγκρατούμενο μου, που ήταν μέσα για ληστεία τράπεζας με ομήρους, τον Θόδωρο Τσουβαλάκη. Ο Λουλούδης τότε ήταν 23 χρονών αλλά είχε γνωρίσει τις φυλακές και τα βασανιστήρια από πολύ μικρότερος, κατά την διάρκεια της εφτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974. Καταγόταν από την Καβάλα, αλλά πολύ μικρός είχε έρθει στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του και η φτώχεια τον οδήγησε στις φυλακές ανηλίκων της οδού Βουλιαγμένης. Το 1982 βρέθηκε στην ίδια φυλακή (φυλακές Πάτρας) μαζί με τον Μιχάλη Πρέκα, τον Θόδωρο Τσουβαλάκη και τον αναρχικό Θόδωρο Πισιμίση, που υπήρξε αυτός που καταδικάστηκε στην μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης από τους καταληψίες που συλληφθήκανε κατά την εκκένωση της πρώτης κατάληψης κτιρίου από αντιεξουσιαστές που έγινε στην Αθήνα, της κατάληψης της οδού Βαλτετσίου 60 (αν δεν κάνω λάθος). Μαζί και με άλλους δύο κρατούμενους, τους οποίους είχα γνωρίσει κι εγώ, από τους οποίους ο ένας ήταν από το Ιράκ, ο Λουλούδης, ο Πισιμίσης, ο Τσουβαλάκης και οι άλλοι είχαν κατέβει σε απεργία πείνας. Ο Λουλούδης τότε ήταν ήδη πολιτικοποιημένος και είχε βρει στον αναρχισμό την μόνη κοινωνική θεωρία που δεν τον έβλεπε σαν πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Άλλωστε ήταν σκεπτόμενος άνθρωπος και όσο ήταν στην φυλακή έγραφε εκατοντάδες ποιήματα, αρκετά από τα οποία αποτελούσαν σκληρή κριτική για το κοινωνικό σύστημα. Είχε επίσης ταλέντο στο σχέδιο και γι αυτό μαζί με τα ποιήματα ζωγράφιζε και διάφορα έγχρωμα διακοσμητικά σχέδια. Ακόμα και τα γράμματα του ήταν τόσο όμορφα λες και είχαν βγει από μεσαιωνικό χειρόγραφο.
Το 1983, ο Λουλούδης βγήκε για μια ακόμη φορά από την φυλακή και προσπάθησε να επιβιώσει εργαζόμενος σε επαγγέλματα για πρώην φυλακισμένους. Διατήρησε όμως τις επαφές του με τον αναρχικό χώρο και κατά την δεκαετία του 1980 έβγαζε χειρόγραφα περιοδικάκια, όπως «Το κουρδοκέλι», τα οποία το φωτοτυπούσε σε πολλά αντίτυπα και το μοίραζε στα Εξάρχεια. Στον στρατό δεν υπηρέτησε γιατί όταν παρουσιάστηκε γρήγορα κατάφερε να απαλλαγεί για λόγους ψυχικής υγείας. Κάποιες φορές μπήκε στην φυλακή για μικροαδικήματα, όπως τότε που έκατσε ένα μήνα γιατί πιάστηκε χωρίς εισιτήριο και δεν πήγε να πληρώσει το πρόστιμο, όμως τον περισσότερο καιρό ήταν έξω. Όσο ήταν έξω συνέχισε να γράφει ποιήματα που τα κυκλοφορούσε με τα περιοδικάκια του. Εκτός από τα περιοδικάκια που έβγαζε, είχε γνωριστεί και με δημοσιογράφους και είχε κάνει καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. Τα γραφεία της εφημερίδας «Η Αυγή» ήταν ο χώρος, όπου προτιμούσε να κινείται.
Δεν ήταν, όμως ο άνθρωπος που μπορούσε να στεριώσει σε μια δουλειά. Σε κάποια φάση δούλευε σαν κλητήρας στο δημαρχείο της γενέτειράς του της Καβάλας αλλά απολύθηκε όταν βρήκε την ατζέντα του Δημάρχου και γνωστοποίησε το περιεχόμενο της στους πολιτικούς του αντιπάλους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Η ανέχεια τον οδήγησε να επιχειρήσει και μια μεγάλη ένοπλη ληστεία. Μαζί με κάποιον άλλο χτυπήσανε ένα κέντρο διανομής των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε κάποια συνοικία του Πειραιά (1998), όμως πιαστήκανε μετά από το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία. Για αυτήν την ληστεία, πέρα από το άγριο ξύλο που έφαγε από την αστυνομία, έκατσε 7 χρόνια στην φυλακή.
 Νομίζω από εκείνη την φυλάκιση κι έπειτα δεν ξαναμπήκε στη φυλακή. Όμως δεν ξαναδούλεψε κιόλας με συνέπεια να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σε έσχατη ένδεια. Συνέχισε να γράφει ποιήματα και να συχνάζει σε δημοσιογραφικά γραφεία αλλά μόλις πριν λίγους μήνες καταφέραμε και βγάλαμε κάποια από αυτά σε βιβλίο με τον τίτλο «Το μαύρο κουτί της φυλακής». Έζησε αρκετά (1955-2014) για να δει τα ποιήματά του τυπωμένα. Αλλά δεν τον ενδιέφερε πια. Μήνες περάσανε μετά την εκτύπωσή τους μέχρι να τον ξαναβρώ να του τα δώσω. Ήξερε ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για αυτά που αυτός θεωρούσε σημαντικά. Το έβλεπε άλλωστε από την αποτυχία των προσπαθειών μου για να κάνω γνωστό το έργο του, όπως ήταν το μπλογκ «Το μαύρο κουτί της φυλακής» που του είχα φτιάξει. Δεν έπαυε πάντως να πιστεύει στην Αναρχία. Ίσως γιατί αυτή ήταν η μόνη που τον έκανε να αισθάνεται αξιοπρέπεια, οσοδήποτε και διαφορετικός να ήταν ο τρόπος της ζωής του.
Ο Κορνήλιος Λουλούδης, ο άστεγος αναρχικός ποιητής έφτασε επιτέλους στην κορυφή του Γολγοθά του, που ανέβαινε μόνος του όλα αυτά τα χρόνια, όπως έχω ξαναγράψει τόσο παλιά όσο το 1987, στο βιβλίο μου «Το τρελόχαρτο». Δεν πέθανε στον σταυρό αλλά στον δρόμο, όπως πεθαίνουν οι καταραμένοι ποιητές και συγγραφείς, σαν την Κατερίνα Γώγου, τον Θέμο Κορνάρο, τον Λέοντα Τολστόι, στο παρελθόν. Όπως και η Κατερίνα, έτσι κι αυτός μπορεί να επιδίωξε έναν τέτοιο θάνατο από την ταπεινωτική μεταχείριση την οποία επιφυλάσσουν για τους αστέγους στα νοσοκομεία. Ίσως γι αυτό δεν δέχτηκε να βγάλει βιβλιάριο απορίας, όπως τον παρακαλούσα. Πέθανε μόνος του, όπως ήθελε να μένει πάντα, εξαιτίας της αξιοπρέπειας του που τον εμπόδιζε να συνδέει την ζωή του με τις ζωές των άλλων. Στο πρόσωπό του η ελληνική κοινωνία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι, αν δεν έχει κάποιος λεφτά, αυτός δεν έχει γι αυτήν μεγαλύτερη αξία από ένα αδέσποτο σκυλί. Και για μένα προσωπικά, η ζωή του αστέγου που έζησε ο Λουλούδης και ο θάνατός του στο δρόμο, απόδειξαν πόσο ελάχιστα πράγματα μπόρεσα να κάνω από αυτά που έλεγα στον Λουλούδη για να ελπίσει στην Αναρχία, όταν ήμασταν νέοι, στις πάλαι ποτέ φυλακές της Αίγινας.

Φίλιππας Κυρίτσης

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014


I DONT KNOW IF MR TSIPRAS WILL REFUSE TO ACCEPT THE CORUPTED DONATIONS FROM EUROPE [FOR TO BECOME A PUBLIC FIGURE AND A HERO OF THE STRUGLE AGAINST THE MEMORANDUM]

ΟΛΟΙ [ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ]ΠΩΣ ΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΞΕΓΕΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ  ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΝΟΟΝΤΑΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΕ ΣΤΗ ΖΩΗ [ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΤΛ] ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ  ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ  ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΟ ΕΥΡΩ.ΜΟΛΙΣ Η ΚΡΙΣΗ ΑΡΧΙΣΕ.ΜOΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ  ΚΥΤΑΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚIΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΜΩΝΟΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑΣΤΑ ΔΩΡΑ [ΤΙΤΛΟΥΣ,ΘΕΣΕΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ,ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΤΛ]..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΗΣΕΙ  Η ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΗΡΩΙΚΟΤΕΡΟ. .ΚΑΤΑΓΕΛΛΩΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΗΣΟΥΝ.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014


AYTH H KYBEΡNHSH ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΝ [ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΗΛΩΝ] ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΤΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ..ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ [ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ] ΖΗΤΑ ΑΓΝΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ...ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΤΟΛΜΟΣ,ΡΕΒΕΣΚΕΣ,ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ,ΕΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ

Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από επίθεση στον Έλληνα διπλωμάτη στο Βερολίνο

Eμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Άρη Ραδιόπουλου τα ξημερώματα
[19:04,02/07]

Η “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα διπλωμάτη, Άρη Ραδιόπουλου, στις 2 τα ξημερώματα.
Η προκήρυξη, που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο διαδίκτυο, στη γερμανική γλώσσα (προφανώς σε μετάφραση) της οργάνωσης «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών», η οποία θεωρείται διάδοχο σχήμα της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», φέρει τον τίτλο «Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή». Από τα συμφραζόμενα μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το «τέρας» δεν είναι άλλος από όλους εκείνους αυτούς που συμβάλλουν στη διατήρηση του υπάρχοντος δημοκρατικού συστήματος. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο».
Αφού κατάφεραν τα «σκυλιά του συστήματος», όπως αποκαλείται η αστυνομία, «να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων», εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.
Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του «αντιστασιακού πνεύματος» των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα «σκυλάκια του καναπέ τους» στο ήσυχο Βίλμερσντορφ».
Τέλος, η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών». Ας σημειωθεί ότι πριν από τρεις μήνες ο αλβανός ισοβίτης είχε σκοτώσει υπάλληλο στις φυλακές της Νιγρίτας και κατόπιν κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου, όπως εικάζεται, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου, το τμήμα της αστυνομίας που είναι αρμόδιο για ποινικές πράξεις με πολιτικό κίνητρο (Staatsschutz) αποδίδει εξαιρετική βαρύτητα στην ανακοίνωση της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών».
Όπως διευκρινίζει, και στις δύο άλλες περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων ελλήνων διπλωματών στη γερμανική πρωτεύουσα είχαν δημοσιευθεί προκηρύξεις οργανώσεων, με τις οποίες αναλάμβαναν την ευθύνη, που δεν ήταν όμως οι «Πυρήνες».
Η πρώτη επίθεση έγινε τον Οκτώβριο του 2012 και αφορούσε το αυτοκίνητο του ακολούθου Άμυνας ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε φέτος το Πάσχα και είχε ως στόχο το αυτοκίνητο της υπεύθυνης του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα ήταν σταθμευμένα κοντά στις κατοικίες των διπλωματών.
Πηγή: Deutsche Welle - newsit.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ.....ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ....ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ , ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ , ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ , ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ....κ.α - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17ΝΟΕΜΒΡΗ

«Πήρα απόφαση να βροντήξω το αντάρτικο τουφέκι», γράφει - Σε video καλεί σε «σύγκρουση και ανατροπή», κάνει έκκληση στους συναγωνιστές του για ενότητα και απειλεί βουλευτές, πολιτευτές, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, αστυνομικούς και... εισπράκτορες - Τι λέει για την άδεια και την απόδρασή του - «Καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε... να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων»




Επιστολή που φερει την υπογραφή του Χριστόδουλου Ξηρού αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών στο Διαδίκτυο. Η γνησιότητά της αποδεικνύεται από video Σε αυτή ο δραπέτης, που υπογράφει ως «Χριστόδουλος Ξηρός: Ελεύθερο μέλος της 17 Ν», εξαπολύει επίθεση σε μέσα ενημέρωσης και υποστηρίζει: «Η Δημοκρατία σας έχει πεθάνει».

Το καταδικασθέν μέλος της «17 Νοέμβρη» αναφέρεται στην επιλογή του να αποδράσει εκμεταλλευόμενος την άδεια που έλαβε τονίζοντας: «Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξεκαθαρίζει ότι απέδρασε επειδή έλαβε την απόφαση: «Να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος». Στη συνέχεια της επιστολής του, ο καταδικασθείς για την συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» γράφει: 

«Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων».
Η επιστολή συνοδεύεται από φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού και video με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014.


Διαβάστε την επιστολή που φέρει την υπογραφή του Χριστόδουλου Ξηρού:


«Θ. “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή
.”

Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ' αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής:
 

Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας.

Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ.Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε!

Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό.Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων.
 

Δε μας ξεγελάτε πια.
 

Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!
 

Και σας προειδοποιώ:
 

Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου “Καραϊσκάκης”.“Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω”

Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.


Αν ήσασταν έξυπνοι θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε.


Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή – που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας – καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας. Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής “κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι”. Δεν το έπραξα.
 

Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου “πορεία”. Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!

Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος.


Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας.

Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: “Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε.

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη.
'Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία
ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη
".

14-1-14».

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014


FECO REVIEW
PART 2012

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ [ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ]ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕΣΟ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.....


Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013


ΚΑΖΑΚΗΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ - ΟΤΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ. - ΒΙΝΤΕΟ

Ώς "κυβέρνηση τρομοκρατών" χαρακτήρισε τον σχηματισμό της νέας δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο γ.γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στον δημοσιογράφο Δ.Κολιό του Maximum FM ενώ αναφερόμενος στις νέες περιστολές κοινωνικών δαπανών και το κλείσιμο νοσοκομείων που
απαιτεί η τρόικα προέβλεψε ότι το σύστημα υγείας θα τελειώσει οριστικά εντός του 2013 με όσα νοσοκομεία απομείνουν να είναι στην ουσία άδεια κτήρια,χωρίς προσωπικό και ιατρικά μηχανήματα.

HE HAD MANY FRIENDS IN FACEBOK BUT NOBODY CAME HERE


MR ANTONIS SAMARAS IN CAIRO



osama obama



american terorists



Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013


Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ...ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

Από το άλμπουμ: Φωτογραφίες Χρονολογίου
Από ΔΕΝ Εχουμε Χουντα.
ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΗΜΟΣΕΩΝ..ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 1910/20 ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ 195...0/60 ΗΤΑΝ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ[ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ] ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΛΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΠΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΠΕΙΝΑΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ-ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΩΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΗΜΕΝΟ,ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΘΕΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ...ΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΕΛΘΥΝ ΑΛΛΕΣ  ΝΑ  ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013


Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των νεκρών
που έδωσαν τη ζωή τους
για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ:
σιχαίνομαι να βλέπω τον κάθε ΚΕΡΑΤΑ ΜΕ ΠΟΣΤΟ να το παίζει δήθεν παλιός “αγωνιστής”, ενώ την έβγαλε καθαρή το λαμόγιο, με τον παχυλό μισθό του είτε εδώ, είτε στην ΕΕ, κουνώντας μας το δάχτυλο για λιτότητα & νέα μέτρα ώστε να “σωθεί” η χώρα που οι ίδιοι ρήμαξαν παίζοντας τα χρήματά μας στο χρηματιστήριο ή κλέβοντάς τα με έντεχνους τρόπους & πάσης φύσεως μίζες & εξωφρενικά παχυλούς μισθούς, τοποθετώντας τους σε εταιρίες off-shore, ματαιόδοξες βίλες & πισίνες που δηλώνονται ως “στέρνες”, ξεχνώντας ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, να σουλατσάρουν ως δανδήδες λιμοκοντόροι στα κανάλια & να καταθέτουν στεφάνια υποκρισίας, να ξεπουλιούνται στα συμφέροντα γερμανικών, αμερικάνικων ή διεθνών τραπεζών, καταπατώντας το Σύνταγμα & κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων & κοινωνικών αγαθών, να ετοιμάζονται ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ, 1 ημέρα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου -για να μη χάσουν την “καρεκλίτσα” τους & τα κραυγαλέα προνόμιά τους- να ψηφίσουν στήριξη στην απόλυτη κάθοδο του επιπέδου διαβίωσής μας & του προσδόκιμου ζωής μας, να ψηφίσουν στήριξη σε μισθούς & συντάξεις εξαθλίωσης των 360€, κλείσιμο σχολείων, κλείσιμο νοσοκομείων, κλείσιμο κάθε είδους υπηρεσιών, πλήρη εγκατάλειψη των νησιών, απολύσεις κάθε είδους υπαλλήλων & κατάργηση κάθε είδους εργασιακών-ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κατασχέσεις των σπιτιών μας -ακόμα και των μικρών χωραφιών ή των πατρικών μισογκρεμισμένων σπιτιών των παππούδων μας στα εγκαταλειμμένα πια χωριά, που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια για να τα στηρίξουν αφήνοντας ανεκμετάλλευτα κονδύλια της ΕΕ ή τρώγοντας τα λεφτά- κατασχέσεις με τη δικαιολογία ευφάνταστων φόρων-χαρατσιών κάθε είδους, να μας υπόσχονται ψευτο-ανάπτυξη που δεν έρχεται ποτέ, αφήνοντάς μας όλους άνεργους, ανεξαρτήτου επαγγελματικής ειδικότητας, πεινασμένους, εξαθλιωμένους, άστεγους, ενώ οι απανταχού διεθνείς κτηματομεσίτες & οι γερμανοί συνταξιούχοι, που πονάν τα κοκαλάκια τους εκεί πάνω στα κρύα, να καραδοκούν να αγοράσουν την όμορφη γη που έτυχε να γεννηθούμε για να κομμάτι ψωμί & να έχουν την απαίτηση να τους υπηρετούμε εσαεί ως πεινασμένα γκαρσόνια των τεμενάδων.
Πονάει αληθινά η ψυχή μου όταν σκέφτομαι πόσοι νέοι -ή και κάθε ηλικίας- αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έχυσαν το αίμα τους, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν για να καταλήξουμε σήμερα σε μια τέτοια κατάντια, ώστε να παρακολουθούμε τον τόπο μας να καταστρέφεται χωρίς λύπηση & χωρίς επιστροφή.
Θα σηκωθούν οι νεκροί απ΄τους τάφους τους με αυτά που γίνονται γύρω μας.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011


FROM THE ACTIVITIES OF OUR GROUP






































Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011cartoon festival in lafysti



Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ και ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ διοργανώνουν την 14η έκθεση γελοιογραφίας με θέμα: ΄΄ ΚΡΙΣΗ ΓΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΦΥΣΤΙΟ΄΄
Οι γελοιογραφίες να είναι πρωτότυπες σε διαστάσεις Α4 έως Α3.
Αριθμός έργων, από 1 έως 3. Απαραίτητο, σύντομο βιογραφικό σημείωμα .
Τιμώμενος δημιουργός ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ [δημιουργός Κινούμενων Σχεδίων ]
-Παρουσίαση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,
με την υποστήριξη του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
-Παρουσίαση της έκθεσης ΄΄ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ΄΄
σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
[ ΕUROPEAN CLUB CARTOONIST ]
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν κατάλογο με επιλογή των Γελοιογραφιών.
Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων , 30 Απριλίου 2011.
Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της το Σάββατο 28 Μαίου και ώρα 8 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο του Λαφυστίου .
Διάρκεια έκθεσης έως και 5 Ιουνίου.
Ώρες λειτουργίας: από 7.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.
Διεύθυνση αποστολής έργων:
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15, ΛΙΒΑΔΕΙΑ 32 100
Πληροφορίες: Γιάννης Γερούλιας, τηλ: 22610-21272 ή 6 97 35 27 622

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
Αναρτήθηκε από cutarelli στις 8:03 π.μ. 0 σχόλια Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011EPEKTASI
Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ύστερα από την επιτυχημένη Έκθεση Γελοιογραφίας που πραγματοποίησε τον μήνα Φεβρουάριο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι μεταφέρει μέρος της έκθεσης στο Παναιτώλιο Αλσούπολης μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Η συγκεκριμένη έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα την κρίση, που είναι επίκαιρη όσο ποτέ, για τους εικαστικούς καλλιτέχνες παίρνει την μορφή διαμαρτυρίας και εντάσσεται μέσα στις δραστηριότητες του Ε.Ε.Τ.Ε που χρόνια τώρα διεκδικεί με αγώνες την λύση των πάγιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες όπως είναι το Ασφαλιστικό και άλλα εργασιακά, αλλά και προβλήματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας όπως η ανάπτυξη της σχολικής και εξωσχολικής καλλιτεχνικής παιδείας, της αισθητικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντος, της κοινωνικής λειτουργίας της τέχνης χωρίς αποκλεισμούς και άλλα.

Σήμερα που οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να σηκώσουν τα βάρη της κρίσης, που τα προβλήματα τους οξύνονται (ανεργία, πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας και Υγείας, οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό, τις συντάξεις, η επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις στην Τοπική Διοίκηση με τον «Καλλικράτη», ακρίβεια, αύξηση των φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων κλπ) είναι περισσότερο αναγκαίος ο λόγος των εικαστικών καλλιτεχνών.

Στόχος τους να δώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, με τον δικό τους λόγο, την άποψη τους για τις πολιτικές εξελίξεις και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, να επικοινωνήσουν με αυτόν τον λόγο με τον λαό.

Η Γελοιογραφία μιλάει για σοβαρά πράγματα με αστείο τρόπο, είναι η σοβαρή πλευρά μιας «αστείας» Τέχνης .

Μέσα από τα έργα της συγκεκριμένης έκθεσης ο θεατής-αναγνώστης συνομιλεί κοινωνικά – πολιτικά. Κάθε γελοιογραφία είναι σαν μια σελίδα πολιτιστικής πολιτικής εφημερίδας που κάθε έργο περιέχει τις εξελίξεις στην χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας που έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα με εργαστήρια και εκθέσεις εικαστικών τεχνών στηρίζει και αυτή την προσπάθεια των εικαστικών καλλιτεχνών πιστεύοντας πως το χιούμορ συντελεί στην φανέρωση της πραγματικότητας και στην ανάπτυξη της κριτικής ματιάς του κάθε πολίτη. Στήριξη που αντανακλά και τις δικές του προσπάθειες για πολιτιστική ανάπτυξη ενάντια σε αντικειμενικές δυσκολίες και σε όσους απεργάζονται την πολιτιστική υποβάθμιση του λαού μας.



ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Μαρτίου 2011 , 7.30 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ έως 30 Μαρτίου 2011

΄Ωρες λειτουργίας: 10.00 -13.00 & 18.00- 21.00 Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:


Αλεξόπουλος Πύρρος
Αλιγιζάκη Κυριακή
Ανατολίτης Ανδρέας
Ατζέμογλου Ερμής
Βάης Ιάκωβος
Βαλιάτζα Ολγα
Βίνης Παναγιώτης
Βουλγαρέλης Νικόλαος
Βουτσάς Κώστας
Γκράμα -Grama Gabriel-Valentin
Γόγολος Γιώργος
Γουλιζόπουλος Νίκος
Γρηγοριάδης Κώστας
Δαραδήμος Χαράλαμπος/Βαρδαρός Λεωνίδας
Δουραμάνης Περικλής
Ερμίδης Γιάννης
Ζάχαρης Πάνος
Ζουμπουλάκης Πέτρος
Ηλιόπουλος Βασίλης
Ιατρίδης Πάνος
Κακουλίδης Αντώνης
Καραμανλή Αφροδίτη
Κατσούλα-Κορωναίου Ελένη
Κεσίσογλου Ελένη
Κορδαλή Μίνα
Κουταρέλλης Δημήτρης
Κουφοπάνου-Μιχαλοπούλου Αργυρώ
Κωστικίδης Ιωάννης
Λαλούσης Δημήτρης
Λιόσης Παναγιώτης
Λούκας Γιώργος
Μαλακασιώτης Δημήτρης
Μαριόλης Ανάργυρος
Μαρκουλάκης Αλέξανδρος
Μήλας Παναγιώτης
Μητρόπουλος Βασίλης
Μιλάνος Αντώνης
Μιχαηλίδη Φανή
Μοσχούτης Σπύρος
Μουνδρούκας Γιώργος
Μπάκουλης Σεραφείμ
Μπούγας Γιώργος
Νικολιάνος Δημήτρης
Νικόλτσου Κατερίνα
Dania I Waytan
Ντε Παντουάνις Μάριος
Ξύγκας Ντίνος
Οικονόμου Θωμάς
Ορνεράκης Σπύρος
Παλιούρα Αλεξάνδρα
Παπαγεωργίου Βασίλης
Παπαδάκης Γιώργος
Παπαδημητρίου Απόστολος
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Παπαδόπουλος Έκτωρ
Παράσογλου Άκης
Πεζά-Ψαρώνη Ευγενία
Περίκο Γρηγόρης
Πικριδάς Χρήστος
Ρίζος Ιωάννης
Ρουγγέρης Κωνσταντίνος
Ρούση Μαγδαληνή
SOLOUP
Στιβακτή Λυδία
Συμεωνάκης Μάνος
Σχοινά Κατερίνα
Ταμπακέας Ηλίας
Τόκας Γεώργιος- Νεκτάριος
Φιλιππόπουλος Νικόλαος
Φράγκου-Νιδριώτη Ελένη
Χαλκιώτης Αλκιβιάδης
Χρυστοφυλάκης Στέλιος
Αναρτήθηκε από cutarelli στις 9:41 π.μ. 0 σχόλια Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Ετικέτες TETRAKTIS
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011INVITATION

Αναρτήθηκε από cutarelli στις 8:29 π.μ. 0 σχόλια Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011CARTOON EXPO IN GAZI ATHENS

thέμα την καπιταλιστική κρίση και τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις
18-28 Φεβρουαρίου 2011
Στο χώρο «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Γκάζι)




Η Εκθεση γελοιoγραφίας με θέμα την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τις εξελίξεις, την οικονομία και τα σαρωτικά μέτρα που αναιρούν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, που έχει εξαγγείλει το ΔΣ του ΕΕΤΕ, θα γίνει από 18 έως 28 Φεβρουαρίου στην “Τεχνόπολη” Γκάζι (αίθουσα Δ6). Στην έκθεση καλούνται να πάρουν μέρος καλλιτέχνες - μέλη όλων των τμημάτων του ΕΕΤΕ, καθώς και σπουδαστές και γελοιογράφοι, με γελοιογραφίες σε οποιαδήποτε μορφή (ζωγραφικά, τρισδιάστατα, εκτυπώσεις, ηλεκτρονικά, κλπ). Στόχος μας να δώσουν οι καλλιτέχνες μέσα από την προσωπική τους ματιά, με το δικό τους λόγο την άποψή τους για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός με τα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφασίσθηκαν στα όργανα της ΕΕ και εφαρμόζονται. Και αυτή τη ματιά του καλλιτέχνη την έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα.

Οι γελοιογραφίες θα πρέπει να είναι έτοιμες για παρουσίαση ή ανάρτηση και οι συμμετοχές να συνοδεύονται από cd με τις εικόνες σε μορφή αρχείου TIFF, 300 dpi, για προβολή.

Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά στο μέγεθος και τον αριθμό των έργωνμε τα οποία θα συμμετέχει κάθε καλλιτέχνης. Σε περίπτωση πληθώρας συμμετοχών και προβλήματος έλλειψης χώρου, την ευθύνη επιλογής θα αναλάβει το Σώμα Κριτών του ΕΕΤΕ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 18 Φεβρουρίου 2011 , 7.00 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ έως 28 Φεβρουαρίου 2011




Awesome Inc. πρότυπο. Εικόνες προτύπου από τον χρήστη latex. Powered by Blogger.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου